Logo

Weet jij waar je terecht kan? Don't hide inside wijst je de weg.

Voor jongeren is het vaak moeilijk om hulp te vragen. Als je dan hulp vraagt, is het belangrijk om te weten waar je terecht kan. Wij, bij don't hide inside, weten dan ook als geen ander dat een goed overzicht belangrijk is. Onthoud vooral dat je er niet alleen voor staat.

Weet jij waar je terecht kan? Don't hide inside wijst je de weg.

πŸ‘‰ Zorgleerkracht/zorgcoΓΆrdinator 

Elke school heeft zijn of haar zorgleerkracht. Iedereen die vragen heeft kan bij deze persoon terecht voor hulp. Vraag bij je school de gegevens van deze persoon en vertel je verhaal.

πŸ‘‰ De Zelfmoordlijn

Heb je zelfmoordgedachten? Lijkt zelfmoord soms de enige uitweg? Ken je iemand die over zelfmoord praat of een poging heeft ondernomen? Praat erover met deskundige vrijwilligers van de Zelfmoordlijn.

πŸ“ž 1813 (24u bereikbaar)

πŸ–± Website

πŸ“§ Email 

πŸ’» Chat (Elke avond tussen 18u30 & 22u)

πŸ‘‰ Therapeuten voor Jongeren (TEJO)

Zie je het even niet meer zitten? Kom langs bij Γ©Γ©n van de TEJO huizen en krijg anoniem en gratis therapeutische begeleiding! TEJO is er voor jongeren tussen 10 & 20 jaar.

πŸ–± Website 

πŸ“ Vind een TEJO huis

πŸ‘‰ Awel

Zit je met een vraag? Wil je je verhaal kwijt? Neem dan contact op met Awel. Daar zal een vrijwilliger gratis en volledig anoniem luisteren naar jouw verhaal.

πŸ“ž 102 (Elke dag tussen 16u & 22u) 

πŸ–± Website

πŸ“§ Email 

πŸ’» Chat (Elke avond tussen 18u & 22u) 

πŸ‘‰ Jongeren AdviesCentrum (JAC)

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

πŸ–± Website

πŸ“§ Email 

πŸ’» Chat (Maandag tem vrijdag tussen 13u & 19u)

πŸ“ Vind het JAC in je buurt

πŸ‘‰ Tele-Onthaal

Soms moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek en vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, houdt Tele-onthaal de drempel zo laag mogelijk. Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt.

πŸ“ž 106 (24u bereikbaar)

πŸ–± Website

πŸ’» Chat (Alle dagen tussen 15u/18u & 23u)

Volg onze facebook pagina voor onze verhalen. https://facebook.com/donthideinside
Stuur ons een mailtje voor extra informatie over onze workshop of voorstelling via info@donthideinside.be