Logo

Weet jij waar je terecht kan? Don't hide inside wijst de weg

Voor jongeren is het vaak moeilijk om hulp te vragen. Als je dan hulp vraagt, is het belangrijk om te weten waar je terecht kan. Wij, bij don't hide inside, weten dan ook als geen ander dat een goed overzicht belangrijk is. Onthoud vooral dat je er niet alleen voor staat.

Weet jij waar je terecht kan? Don't hide inside wijst de weg

Algemeen

πŸ‘‰ Zorgleerkracht/zorgcoΓΆrdinator 

Elke school heeft zijn of haar zorgleerkracht. Iedereen die vragen heeft kan bij deze persoon terecht voor hulp. Vraag bij je school de gegevens van deze persoon en vertel je verhaal.

πŸ‘‰ Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB)

Het CLB wil dat leerlingen en studenten zich goed voelen op school, zowel mentaal, lichamelijk als emotioneel. Daarom kunnen jullie, je ouders of je school bij ons terecht met vragen over leren en studeren, je schoolloopbaan, je gezondheid of over hoe jij je voelt. Via je school of een rechtstreekse afspraak.

πŸ“ Vind het CLB van je school

πŸ‘‰ De huisarts

Een huisarts is een dokter die een eerste aanspreekpunt kan zijn voor mensen en die niet verbonden is aan een ziekenhuis. Hij/zij hebben een brede medische kennis en gaan moeilijkheden, klachten en vragen bespreken. Nadien kunnen zij, indien nodig en gewenst, goed doorverwijzen naar de meest gepaste hulp.

πŸ“ Zoek en vind een dokter in je buurt

πŸ‘‰ De Zelfmoordlijn

Heb je zelfmoordgedachten? Lijkt zelfmoord soms de enige uitweg? Ken je iemand die over zelfmoord praat of een poging heeft ondernomen? Praat erover met deskundige vrijwilligers van de Zelfmoordlijn.

πŸ“ž 1813 (24u bereikbaar)  πŸ–± Website  πŸ“§ Email  πŸ’» Chat (Elke avond tussen 18u30 & 22u)

πŸ‘‰ Awel

Zit je met een vraag? Wil je je verhaal kwijt? Neem dan contact op met Awel. Daar zal een vrijwilliger gratis en volledig anoniem luisteren naar jouw verhaal.

πŸ“ž 102 (Elke dag tussen 16u & 22u)  πŸ–± Website  πŸ“§ Email  πŸ’» Chat (Elke avond tussen 18u & 22u)  

 πŸ‘‰ Jongeren AdviesCentrum (JAC)

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

πŸ–± Website  πŸ“§ Email  πŸ’» Chat (Maandag tem vrijdag tussen 13u & 19u)  πŸ“ Vind het JAC in je buurt

πŸ‘‰ Tele-Onthaal

Soms moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek en vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, houdt Tele-onthaal de drempel zo laag mogelijk. Praat bij Tele-Onthaal over wat jou bezighoudt.

πŸ“ž 106 (24u bereikbaar)  πŸ–± Website  πŸ’» Chat (Alle dagen tussen 15u/18u & 23u)

In jouw regio

πŸ‘‰ Therapeuten voor Jongeren (TEJO)

Zie je het even niet meer zitten? Kom langs bij Γ©Γ©n van de TEJO huizen en krijg anoniem en gratis therapeutische begeleiding! TEJO is er voor jongeren tussen 10 & 20 jaar.

πŸ–± Website   πŸ“ Vind een TEJO huis

πŸ‘‰ OverKop-huizen

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

πŸ–± Website  πŸ“§ Email  πŸ’» Chat (Alle dagen tussen 18u & 22u)  πŸ“ Vind een OverKop-huis in je buurt

πŸ‘‰ Jongeren Thuis en Therapie (JOTH) te Zandhoven

Bij JOTH vinden ze dat jongeren, tussen 12 en 25 jaar, toegang moeten krijgen tot therapeutische hulp in een warme omgeving. JOTH luistert graag naar iedereen die het nodig heeft. Ook jongeren die even willen ontsnappen aan de drukte van het leven zijn bij ons meer dan welkom om zich even te ontspannen. We hebben een piano, een kickertafel, een gezellige bar, een rustige zithoek.

πŸ–± Website Volg onze facebook pagina voor onze verhalen. https://facebook.com/donthideinside
Stuur ons een mailtje voor extra informatie over onze workshop of voorstelling via info@donthideinside.be